torsdag 16 april 2015

Lax med ramslökspesto

Smarrig rätt som du fixar på en halvtimme! Sånt gillar vi ibland, eller hur? Givetvis kan du byta ut ramslökspeston mot annan form av pesto. I glaset en lätt ekad Chardonnay.


4 pers

4 bitar färsk laxfilé, cirka 150-200 gram per person
1 dl creme fraiche
3-4 msk ramslökspesto (eller annan pesto)
Salt, peppar
Pinjenötter

Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
Smörj en ugnsfast form och lägg i laxfiléerna. Salta och peppra lätt.
Blanda creme fraiche och pesto och bred ett tjockt lager ovanpå laxen.
Ugnsbaka på 180 grader cirka 17-20 minuter beroende på hur du vill ha "kärnan". 
Toppa med de rostade pinjenötterna och servera med en grönsallad.

Vintips
En lätt ekad Chardonnay passar bra till denna ganska smakrika rätt och möter creme fraichen i täcket fint. Sydafrikanska Simonsig Chardonnay är prisvärt och trevligt. Ungdomlig, fruktig doft med fatkaraktär och inslag av tropisk frukt, smör och citrus. Smaken är fruktig med fatkaraktär och med inslag av tropiska frukter, örter, smör och citrusskal.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar