söndag 26 april 2015

Pizza med fänkålssalami, mozzarella och ramslökspesto

Hemlagad, fräsch pizza med massor av härliga pålägg. Och med min världsbästa tomatsås där under. Givetvis kan man byta ramslökspeston mot annan pesto och fänkålssalamin mot annan salami eller en god lufttorkad skinka. I glaset givetvis en maffig italienare.


Pizzadeg
1 1/2 dl vatten
30 g jäst
2 msk matolja
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl

Godaste tomatsåsen
2 1/2 -3 dl krossade tomater med basilika
1 hackad gul lök
1 klyfta vitlök
2 msk tomatpuré
salt, peppar, oregano

Riven pizzaost

Fyllning
Mozzarella
Fänkålssalami
Soltorkade tomater
Marinerade kronärtskockor
Ramslökspesto
Ruccola
Flingsalt, svartpeppar, olja, oregano

1. Ljumma vattnet och smula i jästen. Tillsätt olja och salt och största delen av mjölet och knåda ihop till en deg. Låt jäsa under bakduk.

2. Fräs lök och vitlök i olja, blanda i tomatsås och puré. Låt puttra ihop en bra stund och tillsätt sedan kryddor.

3. Kavla ut degen på bakplåt.

4. Fördela tomatsåsen på pizzorna. Strö över den rivna osten.

5. Grädda i 250 grader tills osten fått fin färg.

6. Tag ut plåten och garnera med färsk mozzarella, fänkålssalami, soltorkade tomater, kronärtskockor. Toppa med ramslökspesto och strö på flingsalt, svartpeppar oregano. Ringla över lite olivolja och toppa med ruccola.

Vintips
Japp, dags att fiska fram en italienare igen. 
En kryddig Masi Campofiorin är mumma till pizza. Härlig och kryddig nyanserad doft med inslag av fat, körsbär, salvia, korinter, svara oliver och kanel. Smaken är kryddig med inslag av fat, körsbär, korinter, kanel, tranbär och vanilj. Vad kan gå fel!?...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar