fredag 7 september 2012

Halstrade pilgrimsmusslor med avokadokräm

Voilá - en mycket enkel, snygg och festlig liten förrätt. Det gillar vi, eller hur?


4 pers

8-12 pilgrimsmusslor
Smör
Flingsalt, svartpeppar

Avokadokräm
2 mogna avokado
3 stora msk creme fraiche
2 tsk pressad citron
Flingsalt, svartpeppar
Ärtskott eller annan trevlig topping

1. Skala, kärna ur och hacka avokadon i grova bitar.
2. Mixa avokado, creme fraiche, citronsaft och kryddor till en jämn smet. Ställ kallt tills servering.
3. Hetta upp smöret i en stekpanna och halstra pilgrimsmusslorna på ganska hög värme cirka 30 sekunder per sida. Inte mer! Passa noga, de får inte bli sega utan ska ha en liten rå kärna i mitten.
4. Salta och peppra musslorna. Det ska vara ganska mycket svartpeppar tycker jag.
4. Lägg upp avokadokrämen på tallrikar, lägg pilgrimsmusslorna ovanpå och toppa med ärtskotten.

Vintips
Pilgrimsmusslans och även avokadokrämens mjuka fina smak får ackompanjeras av ett lät, friskt vitt vin. En Sauvignon Blanc passar utmärkt. Hunters, från Nya Zeeland, är torrt och påtagligt friskt, med aromatisk smak och med inslag av passionsfrukt, päron, nässlor och citron.
Sen kan jag ju inte låta bli att föreslå mousserande. Champagne - självklart! Eller varför inte en prisvärd Cava?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar