söndag 24 juli 2011

Saftiga blåbärsmuffins

Blåbärsmuffins, det är verkligen sommarfika med stort S för mig. Dessa läckerbitar går snabbt att baka och gör alltid succé. Rivet citronskal i smeten gör dem extra saftiga och goda.


12 stora muffins

2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
Rivet skal av 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
1 krm salt
Färska blåbär

1. Smält smöret och låt svalna något.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
3. Blanda i rivet citronskal och rör i det smälta smöret.
4. Rör i mjölk.
5. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör försiktigt ned i äggsmeten.
6. Placera ut stora muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till 2/3 och häll på blåbären.
7. Grädda på 175 grader i varmluftsugn cirka 20 minuter eller på 200 grader i vanlig ugn.

2 kommentarer:

  1. Fantastisk blogg och vilka underbara recept med vintips till också.
    Keep it up, din blogg hamna på "favorit" listan direkt.

    Här kommer jag vara inne mkt och leta gottigheter:)
    Ha en god fortsättning:)
    Mvh/ Tezza

    SvaraRadera
  2. Tack kära Tezza för dina vänliga ord om min blogg!

    En kommentar här värmer verkligen och sporrar till att fortsätta inspirera er kära bloggläsare med nya recept och vintips!

    Tilda

    SvaraRadera