måndag 28 mars 2011

Pasta med ost- och skinksås

Superlättlagad liten pastarätt som ni svänger ihop på en kvart!


4 pers

Valfri pasta
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 ägg
2 dl grädde
50 gram parmesanost
150 gram rökt skinka
Salt, svartpeppar
Basilika till garnering

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Hacka löken fint och fräs tillsammans med pressad vitlök.
3. Strimla skinkan.
4. Blanda grädde, ägg, riven parmensanost och kryddor. Häll över den frästa löken och värm försiktigt tills såsen blir varm.
5. Häll upp pastan på tallrikar, häll på såsen. Toppa med ytterligare lite riven parmesan och en kvist basilika. Dra några varv extra med pepparkvarnen.

Vintips
Nu är det åter igen dags att plocka fram en god italienare ur gömmorna! Masi Campifiore, Valpolicella Alligrini, Dolcetto Ca' du Rabaja.... Det finns hur många goda som helst!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar