torsdag 24 mars 2011

Palsternackspuré

Mmm, gräddig palsternackspuré, så len, så lagom syrlig, så ljuvligt god!


4 pers

600 gram palsternacka
400 gram mjölig potatis
Grönsaks- eller lantbuljong
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl creme fraiche
25 gram smör
2 tsk citronsaft + rivet skal av 1/2 citron
salt, vitpeppar

1. Skal och skär potatis och palsternacka i bitar. Koka i buljong tills de är mjuka.
2. Häll av vattnet men spara cirka 1/2 dl av den goda buljongen.
3. Stöt rotfrukterna och häll i buljongvattnet, grädde, creme fraiche, smör och citronsaft och skal.
4. Vispa luftigt med elvisp.
5. Smaka av med salt och peppar.

Palsternacksmos är gott till mycket; prova gärna till mina hjortfärsbiffar, eller vanlig pannbiff, ryggbiff, lamm...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar