måndag 21 mars 2011

Wienerschnitzel

Wienerschnitzel ska lagas på kalvkött. Denna maträtt har, som hörs på namnet, sitt ursprung i Wien. Schnitzel kommer från tyskans sniz = skiva och schneiden = skära. Så nu vet ni det!


4 pers

700 gram kalvinnanlår
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl ströbröd
salt, svartpeppar

800 gram potatis
1 dl mjölk
3 msk smör
salt, vitpeppar

Gröna ärtor
Citron
Ansjovisfiléer
Kapris

1. Skala och dela potatisen. Koka i lättsaltat vatten.
2. Stöt med en potatisstöt. Blanda i smör och varm mjölk. Krydda moset med salt och peppar.

3. Vispa upp äggen lite lätt. Häll mjöl på en tallrik och ströbröd på en annan.
4. Vänd köttet i vetemjöl, doppa i äggsmeten och därefter i ströbröd.
5. Krydda med salt och peppar.

6. Värm rikligt med smör i en stekpanna och stek schnitzlarna på medellvärme, cirka 3 minuter per sida.
7. Skär citronen i skivor, rulla ihop ansjovis och toppa med kapris.

Servera med moset och gröna ärtor.

Dryckestips
Öl! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar