4 pers
700 gram kalvinnanlår
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl ströbröd
salt, svartpeppar
800 gram potatis
1 dl mjölk
3 msk smör
salt, vitpeppar
Gröna ärtor
Citron
Ansjovisfiléer
Kapris
1. Skala och dela potatisen. Koka i lättsaltat vatten.
2. Stöt med en potatisstöt. Blanda i smör och varm mjölk. Krydda moset med salt och peppar.
3. Vispa upp äggen lite lätt. Häll mjöl på en tallrik och ströbröd på en annan.
4. Vänd köttet i vetemjöl, doppa i äggsmeten och därefter i ströbröd.
5. Krydda med salt och peppar.
6. Värm rikligt med smör i en stekpanna och stek schnitzlarna på medellvärme, cirka 3 minuter per sida.
7. Skär citronen i skivor, rulla ihop ansjovis och toppa med kapris.
Servera med moset och gröna ärtor.
Dryckestips
Öl!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar