onsdag 2 maj 2012

Skaldjurspaj

Krämig och lättlagad skaldjurspaj. Kräftor och räkor får gott sällskap av dill, citron, purjolök och en god äggstanning.


Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk iskallt vatten

Fyllning
1 burk kräftstjärtar á 170 gram
1 burk räkor á 170 gram
1/2 purjolök
1 kruka dill (c:a 1/2 dl klippt)
150 gram riven ost
2 ägg
2 dl matlagningsgrädde
Salt, peppar, cayennepeppar

1. Rör ihop degen och ställ kallt i kylen cirka 20-30 min.
2. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och strö lite riven ost över.
3. Förgrädda pajen på 225 grader i 10-12 minuter.
4. Hacka purjolök och dill.
5. Blanda kräftor, räkor, purjolök och dill och bred ut i pajbotten.
6. Vispa ihop ägg och grädde och krydda efter behag.
7. Häll blandningen över skaldjuren och toppa med riven ost.
8. Grädda i 225 grader cirka 20 minuter till pajen fått en gyllene färg.
9. Garnera med citronskivor och en dillvippa.

Servera gärna med en liten sallad.

Vintips
Ett mycket prisvärt och riktigt gott Chardonnay-vin är Vicar's Choice från Nya Zeeland.
Vinet har en fruktig doft med rostad fatkaraktär, inslag av apelsin, mango, ananas och nötter.
Smaken är torr och fruktig, även den med rostad fatkaraktär och apelsin, mango, ananas, melon och smör.




1 kommentar:

  1. Jag har ju alltid hävdat att du gör världens godaste pajer... den här gången måste jag lägga till att du överträffat dig själv... den här var kriminellt god!!
    Anders

    SvaraRadera