måndag 7 maj 2012

Lammfilé med citronyoughurt och klyftpotatis med tomat


4 pers

Lammfilé
600 gram lamm(ytter) filé

1. Salta, peppra och stek lammfiléerna i stekpanna.
2. Lägg upp på folie och låt vila inlindat cirka 10 minuter.

Klyftpotatis och småtomater
1 kg mandel-, sparris-, bak- eller färskpotatis
300 gram körsbärs- eller små plommontomater
Färsk timjan
Olivolja

1. Dela potatisen på längden och lägg i en ugnsfast smord form.
2. Baka i 200 grader varm ugn 20 minuter.
3. Lägg i tomater, timjan, salt och peppar och ringla över olivolja.
4. Sätt in i ugnen ytterligare 10-15 minuter.

Citronyoghurt2 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
1 msk honung
1/2 citron, skal och saft
1 tsk salt

1. Häll matlagningsyoghurten i en bunke.
2. Skala och pressa i vitlök, honung, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt.

Vintips
Till det här rosastekta lammet passar en Shiraz alldeles förträffligt. Vi provade med en Kevin Arnold 2004 från Stellenbosch, Sydafrika. Väldigt mjukt och välbalanserat med goda frukttoner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar