tisdag 8 juni 2010

Fläskfilégryta med Dijonsenap och chili



6 pers

600-800 gram fläskfilé
150 gram bacon
15 färska champinjoner
1 purjolök
1-2 röda paprikor
4-5 dl matlagningsgrädde
1 burk Creme Fraiche paprika/chili
knappt 1 dl chilisås
1 msk Dijonsenap
3 msk ox- eller kalvfond
3 msk sweet chilisås

1. Putsa fläskfilén, skär i skivor och bryn i smör. Krydda med salt och peppar.
2. Dela champinjonerna i fjärdedelar, skär paprika och purjolök i strimlor.
3. Fräs svamp, paprika, purjolök och bacon.
4. Placera fräset i gryta tillsammans med fläskfilén. Klipp baconet i mindre bitar.
5. Blanda i övriga ingredienser och låt småputtra en liten stund.

Servera med ris eller pasta.

Vintips
Till denna smakrika gryträtt är det gott att servera en Syrah med mycket frukttoner.
Vi provade en Crozes Hermitage - Yann Chave - 2005. En generös doft med mycket frukt, blåbär, björnbär och lakrits. Smaken är balanserad och fyllig med mycket fruktkaraktär.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar