torsdag 17 juni 2010

Pasta med kräftstjärtar

Läcker och mycket lättlagad liten pastarätt i en krämig sås med kräftstjärtar, tomat och dill.



4 pers
2 paket färsk pasta, gärna fettuccine i två olika färger
1 burk kräftstjärtar i lake
1 burk skalade hela tomater
4 dl (lätt) creme fraiche
1/2 tsk dillfrön
1 dl hackad dill
Salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
2. Låta tomaterna rinna av och hacka dem i mindre bitar.
3. Lägg tomathacken i en kastrull och blanda i creme fraiche.
4. Häll i dillfrön och hackad dill. Krydda med salt och svartpeppar.
5. Låta koka ihop några minuter.
6. Blanda i kräftstjärtarna så att de blir varma utan att koka.
7. Lägg upp pastan på tallrikar, häll över såsen och garnera med en dillkvist.

Vintips
Till denna pastarätt med kräftstjärtar är en Chardonnay att rekommendera. Vi provade en sydafrikanare som vi köpte med oss hem från Spier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar