Ser kanske inte mycket ut för världen men skenet bedrar - detta är en supergod rätt! Perfekt även för matlådan.
4 pers
Thaifärs:
500 gram blandfärs
1 schalottenlök
1/2 röd chili
1 klyfta vitlök
1 msk riven ingefära
2 msk japansk soja
1 msk fisksås
Salt, peppar
Spetskål eller vitkål (cirka 1/2 huvud beroende på storlek)
Koriander
Svarta och vita rostade sesamfrön
Majo:
1 1/2 dl god majonnäs (jag anänvder alltid Hellmans)
Några droppar Sriracca (smaka av den är stark)
1/2 tsk sesamolja
Saft från 1/2 lime
Servera med basmatiris.
Blanda ihop ingredienserna till major och ställ kallt tills servering.
Skala och hacka schalottenlök.
Finhacka chili och vitlök.
Strimla spetskål.
Skala och riv ingefära.
Fräs schalottenlök i lite olja. Tillsätt chili, vitlök och ingefära och låt fräsa ihop.
Rör i blandfärsen och bryn tills den är genomstekt.
Blanda i soja och fisksås och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp riset i djup tallrik och lägg på färgblandningen.
Toppa med spetskål, koriander och sesamfrön.
Skeda slutligen upp en rejäl klick av chili- och limemajon.
Sen är det bara att gojsa ihop allt och ev pressa över lite mer lime.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar