Har du testat denna rätt som sägs vara så god att den ledde till ett frieri! Därav namnet - Marry me chicken.
Kanske värt att prova om du är giftassugen?
Kanske värt att prova om du är giftassugen?
4 pers:
4 kycklingfiléer eller cirka 600 gram
Panering:
1 dl vetemjöl
2 tsk paprikapulver
Chiliflakes
Salt, peppar
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
C:a 1 dl soltorkade tomater
1 citron - mest och saft
2 dl vatten + 2 msk flytande kycklingbuljong
3 dl vispgrädde
2 dl parmesan
2 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
Chiliflakes
Salt, peppar
Basilika
Till servering: Pasta eller ris
Dela kycklingfiléerna på mitten eller i större bitar.
Finhacka lök och vitlök.
Strimla soltorkade tomater.
Riv skalet från citronen.
Blanda ihop paneringen och vänd kycklingen i mjölblandningen.
Stek på hög värme så att kycklingen får yta. Ställ åt sidan.
Fräs lök och vitlök i samma panna.
Gå i med soltorkade tomater och citron (både zest och saft) samt kryddor.
Häll i kycklingbuljong och grädde och låt koka upp.
Lägg ner kyckling och parmesan och låt koka under lock på ganska låg värme 15-20 minuter tills kycklingen är ka.
Toppa med lite mer parmesan och strö över basilika.
Servera med pasta eller ris.
Tips från Vincoachen
Chiara Condello Sangiovese (92246). Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, rosor, katrinplommon, mörk choklad, jordgubbar, kryddnejlika, salvia och svart te.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar