torsdag 27 februari 2025

Tacopaj 2.0

Med nyheter som Texmex riven ost och creme fraiche smaksatt med lime och koriander tar vi tacopajen till nya höjder!



100 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
3 msk vatten
1 tsk salt
Fyllning
500 gram nötfärs
1 förp tacomix eller fajitasmix
1/2 chili
1 kruka färsk koriander
1 liten gul lök
4 små cocktailtomater
4 dl (2 burkar) Arla crème fraîche lime och koriander
150 g (1 förpackning) Arla Texmex ost

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen.
Tryck ut degen i en pajform eller ännu hellre en springform som är lite högre. Nagga med en gaffel.
Förgrädda pajdegen i ca 10 minuter eller tills den fått lite färg.
Finhacka chilin och skär löken i tunna skivor.
Skär tomaterna i skivor. Hacka koriander.
Stek färsen i en stekpanna och tillsätt sedan tacokryddan tillsammans med lite vatten enligt instruktionerna på tacokryddan.

Blanda i chili och koriander.
Häll färsblandningen i pajskalet.
Lägg tomater och lök ovanpå färsen.
Häll över crème fraîche och sist ett lager med riven ost.
Grädda pajen på 225 grader i ca 20 minuter.

Servera gärna med en nachos och en liten sallad.

Tips från Vincoachen
Dolcetto Monterustico Dogliani (20076). Nyanserad, fruktig smak med inslag mörka körsbär, basilika, skogshallon, blåbär och blodapelsin.


Pinot Noir Noble Vines 667 (6611). Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, körsbär, färska örter, sandelträ, choklad och vanilj.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar