måndag 22 juli 2024

Bruschetta med chevre-creme och jordgubbar

En härligt somrig variant på bruschetta som passar utmärkt som både drinktilltugg eller förrätt.




4 pers

Skivor av eurdegsbaguette eller surdegsbröd
Olivolja

150 gram chévre utan kanter
75-100 gram Philadelphia-ost
Färska jordgubbar
Basilika
Zest av 1 citron
Balsamico

Mixa ihop chévre och färskost till en slät creme.
Pensla brödet med lite olivolja och grilla på grilljärn eller grillen så det får fin färg.
Låt svalna en aning.

Bred på chévre-cremen och strössla över citronzest.
Hacka basilikan.
Skiva jordgubbarna. Lägg i en skål och häll på cirka 1 msk god olivolja. Blanda i basilikan.
Fördela jordgubbarna på brödskivorna och ringla till sist över lite balsamico.

Tips från Vincoachen:
Getost och Sauvignon Blanc gifter sig perfekt!  De är oftast friska och fruktiga och matchar syran i chèvren.
Saint Clair Vicar’s Choice (12000). Aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, passionsfrukt, nässlor, krusbär och lime.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar