tisdag 16 juli 2024

Asiatisk råbiff

Vi gillar asiatiska smaker här hemma och härom sistones testade vi därför att göra en råbiff med just asiatiska influenser. Resultatet? Jättegott!


4 pers

Cirka 350-400 gram råbiff. Vi valde att beställa dubbelmalet innanlår
1 1/2 dl Teriyakisås
3 msk japansk soja
Salt, peppar

Salta tunna chips
Picklad rödlök
2 salladslökar strimlade
Gari (inlagd ingefära som man köper på burk)
Koriander
Rostade sesamfrön

Srirachamajonnäs (köper färdig)
Sojamajonnäs. Blanda (Hellmans) majonnäs och några tsk japansk soja

Blanda Teriyakisås och soja med köttet och krydda. Låt stå en stund i kylen.
Bottna tallriken med chips. 
Klicka ut köttet.
Strö ut salladslök och gari.
Toppa med picklad rödlök och koriander.
Ringla över srirachamajonnäs och sojamajonnäs.
Strössla över sesamfrön.





Tips från Vincoachen
Asiatisk inspirerad mat behöver syra och lättsamma smaker av röda bär. Valet denna kväll föll på Donkiesball Grenache (13066). Lättsamt, örtigt och smakrikt med sin bärsötma från röda bär.
Kul att utmana sig själv ibland och inte bara köra på gamla beprövade vinval till asiatiskt som förmodligen hade varit Riesling, Grüner Veltliner eller en Pinot Noir.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar