torsdag 27 juni 2024

Grillade kycklingspett med somrig burratasallad

Detta måste ni prova! Ljuvliga sommarsmaker på en tallrik. I glaset ett friskt och piggt rosévin.



4 pers

Sallad:
4 nektariner
Olja till pensling
2 burrata
Ruccola
Hallon
Nötter, ex pistagenötter, pinjenötter, hasselnötter, cashew, pumpafrön...
Flingsalt, svartpeppar

Dressing:
2 msk balsamvinäger
1 msk flytande honung
1 msk dijonsenap
3 msk olivolja
Salt, svartpeppar

Vispa samman ingredienserna till dressingen.
Halvera och kärna ur nektarinerna.
Pensla med lite olja och grilla dem på grill eller grilljärn med snittytan nedåt tills de får fin färg och börjar mjukna.
Lägg upp ruccola på ett serveringsfat.
Lägg på grillade nektariner skuren i skivor. Bryt burratan i bitar och klicka ut.
Strössla över hallon och nötter.
Ringla över dressingen.
Strö över lite flingsalt och dra ett par varv med pepparkvarnen.

Kycklingspett:
Jag använde mig av kycklinglårfiléer som jag skar i mindre bitar och trädde upp på spett.
Gned in dem med en Rub och lite salt och peppar och grillade till innertemp på 72 grader.

Tips från Vincoachen
Ett friskt rosé passar utmärkt till denna rätt; Tenuta Argentiera (91807). Nyanserad, fruktig smak med inslag av persika, skogshallon, färska örter, granatäpplen och blodapelsin.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar