torsdag 13 april 2017

Blåbärscheesecake på kladdkakebotten

Ljuvligt syrlig cheesecake på en botten som smakar chokladkladdkaka. Kan ju aldrig bli fel...
Givetvis kan man använda sig av andra bär än blåbär. Det här måste ni prova!


8-12 bitar

Chokladbotten
100 gram smör
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1/4 tsk vaniljpulver
2 ägg

Cheesecake
200 gram Philadelphiaost Original (ej Light)
1 1/2 dl strösocker
1/4 tsk vaniljpulver
3 äggulor
3 dl vispgrädde
3 dl blåbär (jag använde 1 paket frysta)

Smält smöret.
Blanda socker, mjöl, kakao och vaniljpulver i en skål. 
Rör ner det smälta smöret.
Blanda i äggen.

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda på 175 grader i 12-15 minuter. Kakan ska vara ganska lös när du tar ut den. Låt svalna

Mixa blåbären till en puré.
Blanda Philadelphiaost, socker och vaniljpulver och vispa till en jämn smet.
Rör i äggulorna.
Vispa grädden ganska hårt.
Vänd ner grädden och blåbärspurén i ostsmeten.
Häll smeten ovanpå kladdkaka och ställ in i frysen minst 4 timmar.

Ta fram cheesecaken 20-25 minuter före servering och toppa gärna med några hela blåbär.

4 kommentarer:

  1. Kommer garanterat att prova nästa helg, tack för dina tips🤗

    SvaraRadera
  2. Svar
    1. Så kul att du gillad den :-)

      Radera