Just nu har jag lite dille på Coleslaw och vill ha det till allt! Det är ju så gott till all typ av grillat och dessutom superenkelt och billigt.
4 pers
1/4 vitkålshuvud
5 dl vatten
1 tsk salt
1 - 1 1/2 dl matlagningsyoghurt
1/4 dl majonäs
1/2 - 1 äpple
1/4 dl valnötter
1 tsk flytande honung
Salt, svartpeppar
Börja med att rosta valnötterna i en torr stekpanna. Låt svalna och hacka dem grovt.
Skala äpplet och skär i tunna strimlor.
Strimla vitkålen. Lägg i en kastrull. Fyll på med vatten och salt. Låt hastigt koka upp.
Häll av vattnet och spola i iskallt vatten och pressa sen ur vätskan.
Blanda yoghurt och majonäs. Tillsätt honung.
Vänd ner vitkål och äpple i blandningen.
Salta och peppra och rör slutligen i de rostade valnötterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar