Det här är en mycket fräsch, lätt och väldigt god (och snygg!) sallad vi ätit på en favoritrestaurang i Stellenbosch/Sydafrika som heter Tokara.
Vi gjorde ett försök att återskapa den men med lit egen touch och jag tror vi lyckades! Blandningen av sött och salt är ganska oemotståndlig... I glaset är en Sauvignon Blanc ett måste :-)
Vi gjorde ett försök att återskapa den men med lit egen touch och jag tror vi lyckades! Blandningen av sött och salt är ganska oemotståndlig... I glaset är en Sauvignon Blanc ett måste :-)
Blandad sallad, gärna maché
Fetaost
Rödlök
Vattenmelon
Cantaloupmelon
Cantaloupmelon
Svarta kalamataoliver
Grovhackade pistagenötter
Balsamico
Flingsalt
Några varv med pepparkvarnen
Vintips
Jag rekommenderar absolut en Sauvignon Blanc till denna kombination av sött och salt - här kan man verkligen tala om att smakerna gifter sig!
Senast drack vi Sydafrikanska Springfield Life from stone (92308) 140 kr.
Fruktig, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av kiwi, nässlor, passiosnfrukt, mineral, päron och lime.
Mmmmm ser jatte smarrigt ut och testas ikvall! Tack for tipset!
SvaraRaderaHoppas det smakade bra. Jag tycker själv det här är en riktig höjdare!
SvaraRadera