måndag 6 oktober 2014

Kladdkaka med Center eller Plopp

Sugen på en riktigt smarrig choklad-kladdkaka? Testa denna med härlig smak av Center eller Plopp! Servera med en klick iskall vispgrädde.



3 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smör
2 nypor flingsalt
1 rulle Center alt Plopp

Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop ägg och socker. Obs! Smeten ska alltså röras, ej vispas.
Blanda vaniljsocker, kakao, vetemjöl och lite flingsalt i en annan skål. Vänd ner i äggblandningen.
Rör i det smälta smöret.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter. Tryck ner Center-bitarna i smeten.
Grädda kakan i 175 grader varm ugn cirka 25 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten när den är klar.
Låt svalna och förvara sedan i kylen tills det är dags för servering. Kakan behöver minst 4 timmar i kyl för att stelna ordentligt.

Servera med en klick vispgrädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar