söndag 10 mars 2013

Kladdkaka med dajm och jordgubbar

En variant på klassisk chokladkladdkaka toppad med grädde, dajmkross och färska jordgubbar. Härligt kladdig och försvinnande god. Kakan ska fortfarande vara rejält lös och kladdig i mitten när du tar ut den ur ugnen. Det stelnar till när den får stå kallt i kylskåpet.


8-10 pers

4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao av fin kvalitet
3 dl vetemjöl
200 gram smör

Garnering:
3-4 dl vispgrädde
1 dubbel-Dajm
Färska jordgubbar

1. Smörj och bröa en bakform.
2. Smält smöret och låt svalna lite.
3. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao och mjöl.
4. Tillsätt smöret och rör försiktigt om i smeten.
5. Grädda på 175 grader mitt i ugnen cirka 35 minuter. Kakan ska vara lös och kladdig i mitten.
6. Låt svalna och sätt sedan in i kylen tills servering.

7. Vispa grädden lätt och fluffig och bred över den kalla kakan.
8. Krossa Dajm och strö över smulet.
9. Garnera med färska jordgubbar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar