tisdag 11 december 2012

Lakritspannacotta med färska hallon

Får jag bjuda på... en blandning av sött och salt... Vem kan väl motstå denna lilla frestelse? Saltlakritspulver finns i välsorterade matbutiker samt i krydd- eller delikatessbutiker.


4 pers


2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 msk saltlakritspulver
2 1/2 msk socker

Färska hallon till garnering

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka tio minuter.
2. Koka upp grädde, lakritspulver och socker under vispning. Smaka av om du vill ha mer lakrits.
3. Krama ur gelatinet och smält försiktigt ned i den varma gräddblandingen under omrörning.
4. Häll upp i fyra små glas eller formar och ställ i kylen. Låt stelna, det tar cirka 3 timmar.

Garnera med färska (eller frysta) hallon vid servering.

1 kommentar: