måndag 17 december 2012

Halstrade pilgrimsmusslor med balsamico och juliennegrönsaker

Jag bjuder på en raffinerad och samtidigt superenkel liten förrätt. Så lättlagad. Så god. Så snygg. Servera med ett glas krispig Sauvignon Blanc och änglarna sjunger.


4 personer

8-12 pilgrimsmusslor
2 morötter
1/2 purjolök
Balsamico
Ärtskott
Salt, svartpeppar
Olja

1. Skala och skär morötterna i tändstickstjocka stavar.
2. Skölj purjon och strimla i fina stavar.
3. Stek grönsakerna mycket hastigt i olja på hög värme.
4. Salta och peppra och lägg upp på tallrikar.
5. Torka av pilgrimsmusslorna på hushållspapper. Stek på mycket hög värme, cirka 1 minut per sida. Musslan ska ha en "rå" kärna. Salta och peppra och lägg upp ovanpå grönsakerna.
6. Ringla över balsamico.
7. Toppa med ärtskott. 

Vintips
Jag rekommenderar ett torrt, friskt och fruktigt vitt vin till denna rätt. Druvan Sauvignon Blanc passar därför helt förträffligt. Vicar's Choice från Nya Zeeland är väldigt prisvärt. Aromatisk och ungdomligt doft med inslag av nässlor, tomatblad, päron och lime.Torr, mycket frisk smak med inslag av passionsfrukt, nässlor, krusbär och lime

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar