torsdag 3 november 2011

Fyllda serranorullar med getost

Om man gillar chevre och kallrökt skinka är detta en riktig hit. Du fixar denna förrätt på ett litet kick. Kan dessutom förberedas i god tid. Vill man så kan man blanda i lite creme fraiche i fyllningen. Då blir den lite mildare i smaken.


4 pers

8 skivor serrano eller annan kallrökt skinka, parmaskinka går jättebra
150 gram chevre utan kanter
1 msk Acacia-honung
En näve valnötter
Salt, svartpeppar
Olivolja
Ruccola
Cocktailtomater

1. Hacka valnötterna ganska fint.
2. Mosa ihop chevre med honung och de hackade valnötterna.
3. Krydda med salt och ett par varv med pepparkvarnen.
4. Rulla in fyllningen i skinkan och lägg upp på en bädd av ruccola.
5. Skär tomaterna i halvor och garnera.
6. Ringla över lite olivolja.

Vintips
Inte helt enkelt att få ihop smakerna av både chevre och skinka. Men ett Sauvignon blanc är ett hett tips till getosten. Det bör vara ett torrt, friskt och fruktigt vitt vin. 
Rosé funkar också och även ett fruktigt och torrt mousserande vin.


1 kommentar: