tisdag 8 november 2011

Smulpaj med äpplen

Barnsligt enkelt och barnsligt gott! Man kan givetvis byta äpplena mot rabarber eller varför inte kombinera äpplen och rabarber. Hur gott som helst! Eller blåbär.... När ni använder rabarber eller bär så blanda sockret med lite potatismjöl så hindrar du bären från att vattna sig.



Smuldeg
4 1/2 dl vetemjöl
3 msk socker
1 tsk bakpulver
150 gram smör

3-4 äpplen
1 msk socker
Kanel

1. Skala och dela äpplena i tunna klyftor. Lägg i botten på en pajform.
2. Strö över socker och pudra på kanel efter behag.
3. Blanda ihop ingredienserna till smuldegen. Bäst går det med hjälp av enbart händerna!
4. Smula över äpplena.
5. Grädda i 200 gram varm ugn cirka 20-25 minuter tills smulet fått fin färg.

Servera med en god vaniljsås eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar