tisdag 13 september 2011

Citronfromage

Lätt, luftig och syrlig citronfromage är en klassiker som man inte tröttnar på. Perfekt som avrundning på en god middag och lätt att laga till.


4 pers

4 gelatinblad
4 äggulor
1 1/4 dl strösocker
1 citron, både skal och saft
3 dl vispgrädde
Garnering: citron och citronmeliss

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
2. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
3. Ta upp gelatinbladen och smält dem därefter i vattenbad.
4. Riv citronskal och blanda ner i äggsmeten. Pressa i citronsaften.
5. Blanda ner det smälta gelatinet.
6. Vispa grädden och vänd försiktigt ned i äggsmeten.
7. Häll upp i glas och ställ kallt tills det är dags att servera.
8. Dekorera med en skiva citron och några blad citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar