lördag 12 juni 2010

Tildas kanelbullar

Sommartider, fika i bersån och picknick i parken. Vad passar då bättre än hembakade kanelbullar. Fyll frysen och ta fram när det det är dags för en fika! Här är receptet på mina godaste kanelbullar.



50 gram jäst
150 gram smör
5 dl mjölk
1 1/2 dl strösocker
1 tsk salt
1 tsk stött kardemumma
Cirka 15 dl vetemjöl

Fyllning
150 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
2 msk kanel

Pensling
1-2 ägg
Pärlsocker

1. Smula sönder jästen i en bunke.
2. Smält smör och tillsätt mjölken. Låt bli fingervarmt. Häll blandningen över jästen och rör om tills jästen löser sig.
3. Blanda i socker, salt och kardemumma.
4. Tillsätt cirka 12 dl mjöl och arbeta degen kraftigt. Häll efterhand på mer mjöl tills degen blir smidig.
5. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
7. Kavla ut degen, bred på fyllningen, rulla ihop och skär i snäckor.
8. Placera i bakformar och låt jäsa 3o minuter.
9. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
10. Grädda bullarna i 250 grader varm ugn 6-8 minuter eller tills de fått gyllene färg.

1 kommentar:

  1. Perfekt recept! Hundra procent pålitligt! Jag använde dock inte kardemumma men dem blir saftiga!

    SvaraRadera