måndag 24 oktober 2011

Spenat- och ricottafyllda pastaknyten med ruccolapesto

Kantareller, champinjoner eller annan svamp och en god kallrökt skinka tillsammans med den smakrika ruccolapeston gör denna enkla rätt till en riktig höjdare.



4 pers

2 paket spenat- och ricottafyllda pastaknyten
2 scharlottenlökar
Färska kantareller eller skogschampinjoner efter tycke och smak
8-12 skivor kallrökt skinka av god kvalitet
Ruccola till garnering
Riven parmesan

Ruccolapesto:
1 1/2 dl olivolja
1 paket ruccola
1 vitlöksklyfta
Salt, svartpeppar

1. Mixa ruccola, olivolja, vitlök och lite salt och peppar.
2. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
3. Lägg skinkan i teflonpanna och rosta lätt. Alternativt, och nästa ännu bättre, rosta i ugn på 175 grader i cirka 15 minuter.
4. Hacka lök och rensa kantareller och stek gyllenbruna.
5. Lägg upp på tallrikar, strö över parmesan och ruccola och servera genast.


Vintips
Ett stramt, balanserat och syrligt rosé med ganska stor fyllighet av röda bär passade utmärkt till denna rätt.
Ta till exempel Capitelles des Mourges som kan beställas från Tryffelsvinet.
Sen är såklart Valpolicella Allegrini eller en Dolcetto alltid en hit till pasta. Fin len körsbärsfrukt. Valpolicella finns både på flaska och som box på Systembolaget.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar