onsdag 18 december 2024

Carpaccio på oxfilé

Carpaccio på oxfilé är en riktigt lyxig och festlig förrätt. Att den går snabbt att fixa är ju också ett stort plus.



4 pers

300-400 gram oxfilé
C:a 1/2 dl naturella pinjenötter 
1 citron
Olivolja av god kvalitet
Ruccola
C:a 2 dl hyvlad parmesan
Salt, svartpeppar

Rosta pinjenötterna.
Skär oxfilén i skivor. Lägg skivan mellan bakplåtspapper och banka ut köttet så tunt det går. En kastrull funkar fint.

Lägg ut ruccola på tallrikar. Placera köttet ovanpå. Krydda med salt och peppar.
Ringla över olivolja.
Hyvla rikligt med parmesan över och strössla över pinjenötter.
Servera med en klyfta citron att pressa över.
Dra gärna ett par varv med pepparkvarnen över härligheten.

Tips från Vincoachen
Borgogno Langhe Rosso (70384). Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, viol, blåbär, salvia, skogshallon och vanilj.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar