onsdag 26 juni 2024

Matjesfat

Ett lite annorlunda sätt att servera matjessillen på som jag tycker ni ska prova i sommar! Det brynta smöret på och citronsåsen till är fantastiskt gott.


4 pers

5-600 gram färskpotatis
C:a 400 gram hela matjesfiléer
4 kokta ägg
1 äpple
1 rödlök
Gräslök
Dill
Valfri rom (t ex stenbitsrom)
50 gram smör

Sås:
1 burk gräddfil 2 dl
Skal av 1 citron
1-2 msk citronsaft
2 tsk flytande grönsaksfond
Salt, peppar

Rör ihop såsen och ställ kallt tills servering.
Koka potatis och ägg och låt kallna.
Hacka äpple och rödlök.
Klipp sillen i 1-2 cm stora bitar.
Bryn smöret tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt.
Dela potatis och ägg och lägg upp på serveringsfat. Lägg på sill, äpple och rödlök.
Strössla på gräslök och dill i små knippen.
Häll över det brynta smöret.
Klicka på rom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar