torsdag 28 mars 2019

Saftiga äppelmuffins

Muffins är ju så gott och dessutom lätt att svänga ihop när man är sugen på något gott till kaffet eller får oväntat besök. Jag hade ett kundmöte tidigare idag så jag fixade dessa äppelmuffins på morgonen och det blev uppskattat.


Cirka 12 stora muffins

2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
Rivet skal av 1 citron + lite citronsaft
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
1 krm salt

Fyllning:
1 äpple
2 msk strösocker
1 msk kanel

Smält smöret och låt svalna något.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
Blanda i rivet citronskal och pressa i lite citronsaft.
Rör i det smälta smöret.
Häll i mjölk.
Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör försiktigt ned i äggsmeten.

Placera ut stora muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till 2/3.

Skala äpplet och dela i klyftor och dela sedan varje klyfta på mitten.
Blanda ihop socker och kanel.
Rulla runt äppelklyftorna i socker-kanel-blandningen och tryck ned i muffinsen.

Grädda på 175 grader i varmluftsugn cirka 20 minuter eller på 200 grader i vanlig ugn.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar