onsdag 13 juni 2018

Pork noodles - nudlar med färs, lime och pak choi

Nu kör vi lite asiatiskt igen! En supergod, billig och lättlagad rätt som vi definitivt kommer att göra många gånger. Vi gjorde den på fläskfärs men det går självklart att välja annan färs om man föredrar det.


4 pers

500 gram (fläsk)färs
1 röd chili
3 vitlöksklyftor
1 kruka koriander
3 msk japansk soja
2 msk olivolja
2 msk honung
1-2 lime
1 rödlök
Pak Choi
15 limeblad
Nudlar - jag använde vetenudlar men det går bra med dina egna favoriter

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Spola av i kallt vatten och ställ åt sidan.

Grovhacka chili, 2 vitlöksklyftor och koriander. Lägg i en skål eller mixer.
Blanda i soja, olja, honung och pressad lime. 
Mixa med hjälp av stavmixer eller annan mixer till en dressing.

Dela Pak choi i strimlor. Strimla rödlöken.

Mortla sönder lime-bladen, ta lite i taget så går det lättare.
Stek färsen i olja i en stekpanna. Pressa i en vitlöksklyfta och tillsätt sedan de mortlade lime-bladen.
Låt fräsa cirka 4-5 minuter och krydda med salt och peppar. 

Blanda ihop nudlar, färs, pak choi och rödlök. Häll över dressingen. Lägg gärna upp på ett stort serveringsfat, det ser trevlig ut!

Vill man ha en hetare rätt så kan man tillsätta chili-flakes. Smaka av och prova dig fram!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar