tisdag 3 mars 2020

Indisk Currykyckling gryta

Bjud på en krämig och smakrik indisk kycklinggryta vetja! Servera med en fräsch asiatisk sallad och jasminris om man vill göra det hela lite mer mättande. Baskryddan i denna rätt är Santa Marias nyhet Indian Mango Curry.


4 pers

Currykyckling
600 gram kyckling (lår)filé
2 små gula lökar
2-3 salladslökar (alt 1(2 purjolök)
3 vitlöksklyftor
1 msk olja
3 msk Santa Maria Indian Mango Curry
2 dl vatten + 2 msk kycklingfond
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
4 mogna tomater
Salt

Tillbehör: kokt jasminris

Putsa kycklingen och skär i kuber.
Finhacka lök och vitlök och skär salladslöken i strimlor.
Fräs lökhacket i olja tills löken mjuknar.
Blanda i Mango Curry och stek vidare ungefär 1 minut.
Häll på kycklingbuljong och grädde och låt koka upp.
Blanda i kycklingen och låt småputtra cirka 25-30 minuter.
Tillsätt crème fraîche och låt koka upp igen.
Dela tomaterna och ta bort kärnorna. Skär i mindre bitar och blanda i grytan.

Asiatisk sallad
1-2 pak choi
50 gram babyspenat
50 gram ruccola
2 salladslökar
1/2 gurka
2-3 morötter
1 näve osaltade jordnötter eller cashewnötter

Dressing
2 msk soja
1 msk citronsaft
1 msk fisksås
1 tsk sesamolja
1 chili
1/2 rödlök
Ev koriander

Rosta nötterna i en torr het panna tills de får fin färg och börjar dofta. Hacka i mindre bitar.
Skär pak choi i strimlor.
Strimla salladslök.
Skär morötter och gurka i tunna stavar.
Finhacka rödlöken.
Finhacka chili
Blanda pak choi, salladslök, gurka och morötter i en skål.
Vänd ner babyspenat och ruccola.

Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och häll den över salladen.
Strö till sist över de hackade nötterna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar