Idag bjuder köket på en härlig kycklingwok som går snabbt att tillaga. Med färdig oystersås som bas går det lätt som en plätt. Använd dig av de grönsaker du gillar, i receptet nedan har jag angett några exempel. Se till att ha alla grönsaker strimlade, kycklingen skuren i bitar och såsen hoprörd så är det bara att sätta igång!
4 pers
600-800 gram kycklinglårfilé
2 vitlöksklyftor
1 broccoli
3 morötter
1/2 purjo
2 spetspaprika (eller vanlig paprika)
1 burk strimlade bambuskott
1 liten flaska oystersås (200 ml)
1 1/2 dl vatten
3 msk rörsocker eller muscovadosocker
Kryddor: Flingsalt, svartpeppar, chili explosion
1 påse cashewnötter
Till servering: basmatiris eller nudlar
Blanda samman ingredienserna till såsen; oystersås, vatten och socker.
Skär bort fettet på kycklingen och dela i mindre bitar.
Slanta morötter, dela broccolin i små buketter, strimla purjo och paprika.
Hetta upp en wokpanna (eller vanlig stekpanna) med lite raps- eller olivolja.
Pressa i vitlöksklyftorna.
Fräs kycklingen några minuter så den får färg. Tillsätt broccolin och vänd hela tiden om med en stor stekspade.
Häll därefter i morötter, purjo och paprika. Sist blandar du i bambuskotten. Krydda med lite flingsalt och chili explosion. Dra några varv på pepparkvarnen.
Blanda i såsen och låt puttra 6-7 minuter.
Strö över cashewnötter.
Servera med basmatiris eller nudlar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar