måndag 16 november 2015

Kycklingwok med cashewnötter

Idag bjuder köket på en härlig kycklingwok som går snabbt att tillaga. Med färdig oystersås som bas går det lätt som en plätt. Använd dig av de grönsaker du gillar, i receptet nedan har jag angett några exempel. Se till att ha alla grönsaker strimlade, kycklingen skuren i bitar och såsen hoprörd så är det bara att sätta igång!


4 pers

600-800 gram kycklinglårfilé
2 vitlöksklyftor
1 broccoli
3 morötter
1/2 purjo
2 spetspaprika (eller vanlig paprika)
1 burk strimlade bambuskott
1 liten flaska oystersås (200 ml)
1 1/2 dl vatten
3 msk rörsocker eller muscovadosocker
Kryddor: Flingsalt, svartpeppar, chili explosion
1 påse cashewnötter

Till servering: basmatiris eller nudlar

Blanda samman ingredienserna till såsen; oystersås, vatten och socker.
Skär bort fettet på kycklingen och dela i mindre bitar.
Slanta morötter, dela broccolin i små buketter, strimla purjo och paprika.
Hetta upp en wokpanna (eller vanlig stekpanna) med lite raps- eller olivolja. 
Pressa i vitlöksklyftorna.
Fräs kycklingen några minuter så den får färg. Tillsätt broccolin och vänd hela tiden om med en stor stekspade.
Häll därefter i morötter, purjo och paprika. Sist blandar du i bambuskotten. Krydda med lite flingsalt och chili explosion. Dra några varv på pepparkvarnen.
Blanda i såsen och låt puttra 6-7 minuter.
Strö över cashewnötter.
Servera med basmatiris eller nudlar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar