tisdag 8 januari 2013

Rosépepparsås

Får jag presentera en trevlig rosépepparsås som smakar utmärkt till olika kötträtter. Prova gärna mitt recept på hjortfärsbiffar med potatis- och jordärtskockspuré och så den här goda såsen till!


4 pers

1 scharlottenlök
2-3 msk rosépeppar
2 dl rött vin
3 dl vispgrädde
2 msk kalv- eller viltfond
100 gram smör

1. Hacka scharlottenlöken.
2. Hetta upp smör i en kastrull och stek löken glansig.
3. Häll i rosépepparkornen (1 - 1 1/2 msk) och det röda vinet.
4. Låt koka ned nästan helt.
5. Sila av och tillsätt grädde och fond. Låt koka upp.
6. Vispa ned smör klickvis och låt koka till lagom konsistens.
7. Tillsätt slutligen 1 msk rosépeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar