måndag 26 mars 2012

Lyxig räkmacka

Räkor i trängsel. Lyxig räkmacka. Perfekt att ta till en fredagskväll när man vill ha något enkelt och gott. Och festligt med massor av färska räkor! Med ett gott glas sval Chablis till är kvällen räddad!


2 personer

2 stora runda tekakor/hällakakor
Smör
Sallad
3 kokta ägg
700 gram färska räkor
Majonäs, köpt ett hemgjord
Citron
Dill

Hemgjord majonäs
1 äggula (rumstempererade - viktigt!)
2 dl rapsolja
1/2 msk Dijonsenap
salt och peppar

Vispa äggula och senap i en skål. Tillsätt oljan försiktigt i en tunn stråle och fortsätt vispa ordentligt.
Majonäsen ska vara tjock och fluffig när den är klar.
Smaka av med salt och peppar.

Lägg ihop och njuuuuuuuut.

Vintips
Servera denna lyxiga räkmacka med ett riktigt gott glas Chablis. Petit Chablis är prisvärt och gott. Torrt, friskt, ungdomligt, fruktigt med inslag av gröna äpplen, päron och citrus.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar