onsdag 7 mars 2012

Strawberry Cheesecake - Cheesecake med jordgubbar

Jordgubbar och cheesecake tycker jag själv är en oslagbar kombination! I den här har jag dessutom tillsatt både rivet citronskal och saft från citron för att få lite syrlighet till det söta. Riktigt gott.


Cirka 8 bitar

8 Digestive-kex
50 gram smör
400 gram frysta eller färska jordgubbar
4 ägg
2 dl vispgrädde
400 gram Philadelphia-ost
Knappt 2 dl socker
1 citron, rivet skal och 1 msk saft
Färska jordgubbar till garnering

1. Smält smöret och krossa kexen. Blanda ihop och tryck ut i botten på en rund form med löstagbar kant.
2. Knäck ägg och separera vita och gula i olika skålar.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum.
4. Vispa ihop äggulor och socker i nästa skål.
5. Vispa grädde i skål nummer tre.
6. Tvätta citron och riv skalet fint.
7. Blanda ner Philipadelphia-ost, citronskal och citronsaft i äggblandningen, rör om försiktigt.
8. Mixa eller mosa jordgubbarna och blanda ner i smeten.
9. Vänd ner den vispade grädden och slutligen äggvitorna.
10. Häll allt i formen, täck med plastfolie och ställ i frysen minst 4 timmar, gärna över natten.

Ställ i kylskåp cirka en timme innan servering och ev 10 minuter därefter i rumstemperatur.
Garnera med färska jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar