torsdag 12 januari 2012

Vit chokladpannacotta med passionsfrukt

Sött och syrligt i en oslagbar kombination. Du svänger ihop den här lilla läckerheten på ett litet kick!


4 pers

2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
Knappt 1 1/2 msk vaniljsocker, gärna med äkta vanilj
1 msk flytande honung
100 gram vit choklad
4 passionsfrukter

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, cirka 5 minuter.
2. Hacka chokladen grovt.
3. Häll vispgrädde, socker och honung i en kastrull och värm tills det NÄSTAN kokar.
4. Blanda snabbt ner den hackade chokladen och rör om. Tillsätt de urkramade gelatinbladen och låt smälta.
5. Häll upp i skålar och låt svalna innan du sätter in dem i kylen. Låt stelna minst 3 timmar.
6. Garnera med passionsfruktkärnor och en liten klyfta av frukten.

2 kommentarer:

  1. Hej, vilken fin och underbart inspirerande blogg!!
    Hittade hit via Skatfrun som hade lämnat en kommentar hos Husmorsorna:) Dig lägger jag genast till bland mina bokmärken. Här kommer jag ofta leta tips. Förvånad över att upplägget är så enkelt och lättillgängligt, samtidigt så elegant!

    SvaraRadera
  2. Tack, vad roligt att höra!
    Kram Tilda

    SvaraRadera