söndag 28 mars 2021

Chévrebakade rödbetor med honung, balsamico och valnötter

Chévre och rödbetor gifter sig perfekt och detta är ju en förrätt eller en rätt på buffébordet som brukar uppskattas av många. Gillar man inte getost kan man istället använda sig av feta-ost och istället för valnötter kan man välja pinjenötter eller hasselnötter.  I glaset en Sauvignon Blanc. 



4 pers

8 stora eller cirka 16 små rödbetor beroende på storlek
100 gram chévre utan kanter
Olivolja
Flingsalt, svartpeppar
Flytande honung
Balsamico
Valnötter (denna gång valde jag en nyhet med smak av chévre - galet goda!)
Ruccola

Borsta rödbetorna och koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Det tar cirka 30-35 minuter.
Låt betorna svalna i kallt vatten och dra sedan av skalet.
Dela dem i mindre bitar och placera i en ugnssäker form. Smula över chévren och ringla över olivolja och strö på rikligt med flingsalt.
Baka i 225 grader varm ugn ungefär 10-12 minuter tills getosten smält en aning.
Ringla över honung och balsamico.
Dra ett par varv med pepparkvarnen.
Toppa med ruccola och valnötter och servera genast.



Tips från Vincoachen
Servera gärna ett torrt vitt vin med lite friskhet. Som alltid är Sauvignon Blanc ett alldeles utmärkt vin till allt som innehåller chévre enligt oss! Ett mycket prisvärt sådant är Les Fumées Blanches, Sauvignon Blanc (22139). Fruktig, ungdomlig, mycket frisk smak med inslag av krusbär, svartvinbärsblad, päron och lime.





5 kommentarer:

  1. Så mycket gott! Blev tipsad av en kompis om din blogg. Jag la till den som favorit på en gång :-)

    SvaraRadera
  2. Hej Pernilla!

    Vad glad jag blir över att höra att du gillar min blogg och mina recept. Hoppas du hittade något kul och gott att laga till!

    SvaraRadera
  3. Hej Tilda!

    Härliga recept du presenterar på ett så inspirerande sätt! Imorn ska jag prova den grillade laxen i folie =)
    /Annika

    SvaraRadera
  4. Skall laga det genast !!
    Simon

    SvaraRadera