onsdag 13 juni 2018

Grillad spetskål

Har ni testat att grilla spetskål? Om inte så tycker jag absolut att ni ska prova detta! Ett perfekt tillbehör till kött, fisk, korv eller bara som den är till grillade grönsaker.

Kålen blir mjuk och underbart god när den penslas med lite godsaker innan grillningen.


4 pers (som tillbehör)

1 stort spetskålshuvud
1/2 citron
1 msk honung
1/2 - 1 msk Dijonsenap
2 msk olivolja
Flingsalt
Svartpeppar

Blanda ihop ingredienserna till dressingen och pensla spetskålen. Försök att pensla in i springorna så att kålen tar smak även där.
Salta och peppra.

Grilla först på direkt värme så kålen får färg och snygga grillränder. Lägg sedan över på indirekt glöd och gärna med locket på. Det tar cirka 10-15 minuter för den vackra kålen att bli mjuk och fin.

På bilden nedan i sällskap av lammkorv och kalkonkorv och grillade grönsaker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar