tisdag 25 januari 2011

Kycklingsoppa

En värmande soppa är perfekt när det är kallt och ruggigt ute. Den här kycklingsoppan är dessutom hur lätt som helst att tillaga och fort går det, kan det bli bättre?


4 pers

3 kycklingfiléer
2 morötter
2 paprikor, gärna i olika färger
1 broccoli
1 gul lök
7 dl vatten
3 dl grädde
2 msk kycklingfond
curry
cayennepeppar
salt
peppar

Till servering
Creme fraiche
Färska örter

1. Strimla kycklingen och bryn i smör. Stek inte för länge så den blir torr. Kycklingen går färdig när man kokar soppan. Häll över i en gryta.
2. Slanta morötterna, tärna paprikorna, dela broccolin i mindre bitar och skär löken i klyftor.
3. Bryn grönsakerna lätt och placera i grytan.
4. Häll på vatten, grädde och kycklingfond. Låt puttra på svag värme 7-8 minuter.
5. Tillsätt kryddorna efter smak och låt puttra ytterligare någon minut.

Servera men en stor klick creme fraiche och gärna någon färsk örtkrydda eller lite ruccola.

2 kommentarer:

  1. Hej! Hittade din blogg av en slump och nu är den sparad som favorit! Tusen tack för detta recept, supergott:-) Dock ingen vinkännare ännu utan tänkte det skulle funka med rumsvarmt rödvin men det gick inte ihop med cayennepepparn som jag vräkte i. Iskall öl funkade bättre:-) Nu ska jag surfa vidare på sina övriga recept! Tack igen! / Anna

    SvaraRadera
  2. Tack Anna, det värmer att läsa! Håller med om att det är inte helt lätt att hitta rätt dryck till denna soppa. Jag tror på din linje med iskallt öl. Det får vi testa tills nästa gång!

    SvaraRadera