2-3 personer
15 färska champinjoner
1 gul lök
1 liten röd paprika
3 dl vispgrädde
3 dl vatten
1 - 1 1/2 msk kalvfond
1 tsk sambal oelek
salt, peppar
Färsk timjan, mejram eller oregano
1. Finhacka lök och paprika.
2. Dela svampen i fjärdedelar.
3. Fräs lök och paprika i smör och häll över i en gryta.
4. Stek svampen, först torr tills den vätskat ur sig och därefter med en klick smör.
5. Häll över i grytan och tillsätt vatten och grädde. Låt puttra en stund.
6. Tillsätt sambal oelek coh smaka av med kalvfond. Salta och peppra.
7. Garnera gärna med en slinga av färska örter.
Servera gärna med en god brödbit till.
Vintips
Vi chansade på att en Pinot Noir skulle passa bra till denna soppa och det blev en fullträff. Det bör vara ett ganska ljust och lätt vin med mycket fruktsyra för att möta upp den gräddiga champinjonsmaken.
Tips: Servera gärna ganska kallt.
Annars passar det ju alltid med ett glas gott kallt öl till en soppa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar