onsdag 18 april 2012

Spagetti Carbonara

Ibland kan jag få ett stort sug efter en klassisk Spagetti Carbonara, så voilá här kommer min krämiga variant med bacon och massor av parmesan.



2 pers

Spagetti, tunn vanlig hederlig spagetti ska det vara till Carbonara!
1 paket bacon
1 gul lök
2 dl vispgrädde
1 dl riven parmesan + lite till servering
1 dl gröna ärtor
2 äggulor
salt, svartpeppar

1. Koka spagettin enligt anvisningar på paketet.
2. Hacka lök och klipp bacon i strimlor. Fräs i stekpanna.
3. Tillsätt grädde och därefter ärtorna när såsen blivit varm.
4. Rör i osten och låt smälta försiktigt. Salta lätt och peppra desto mer!
5. Lägg upp spagettin på tallrikar, häll över såsen, toppa med en äggula i sitt skal och riven parmesan.

Vintips
Till Carbonaran plockar vi fram en härlig djupröd italienare, nämligen en Ripasso. Doftar russin, körsbär, lakrits. Smaken är rund, välbalanserad och ganska fruktig och väldigt insmickrande. Ja, jag älskar Ripasso....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar