måndag 16 april 2018

Spagetti Carbonara

Ibland kan jag få ett stort sug efter en klassisk Spagetti Carbonara, så voilá här kommer min krämiga variant med rökt sidfläsk och massor av parmesan.



2 pers

2 portioner spagetti eller linguine, tunn pasta ska det vara till Carbonara tycker jag!
Ett par rejäla skivor rökt sidfläsk
1 gul lök
2 dl vispgrädde
1 dl riven parmesan + lite till servering
1 dl frysta gröna ärtor
2 äggulor
salt, svartpeppar

1. Koka spagettin enligt anvisningar på paketet.
2. Hacka lök och skär sidfläsket i mindre bitar. Fräs i stekpanna. Sidfläsket ska bli knaperstekt.
3. Tillsätt grädde och därefter ärtorna när såsen blivit varm.
4. Rör i osten och låt smälta försiktigt. Salta lätt och peppra desto mer!
5. Lägg upp spagettin på tallrikar, häll över såsen, toppa med en äggula i sitt skal och riven parmesan.

Vintips
Till Carbonaran plockar vi fram en kryddig och mustig italienare; Barbera del Monferrato, Livio Pavese (7496001). Kryddig, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, örter, lavendel, björnbär och choklad. Priset är vänliga 109 kr.



Man kan också tänka sig Borgogno Langhe Rosso (70384). Alltid ett säkert kort! Kryddig, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, kanel, blåbär och vanilj. Även denna har det humana priset 109 kr.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar