torsdag 24 augusti 2017

Fina Fisken - torsk i krämig sås

Det här är en enkel och god fiskrätt som lagats många gånger i familjen. Uppskattas av både barn och vuxna.



4 pers

600-700 gram torskfilé 
Salt
Citronpeppar 
1 dl vatten
3 msk hummerfond
1 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk fransk senap
1 knippe dill
1 knippe gräslök
3 msk stenbitsrom

1. Skär torsken i bitar. Salta, peppra och krydda med någon god fiskkrydda.
2. Blanda vatten, hummerfond, creme fraiche, grädde och senap i en låg vid kastrull. Koka ihop såsen och lägg därefter i fisken.
3. Sjud under lock 7-10 minuter tills fisken är vit och fast.
4. Hacka dill och gräslök och rör ner tillsammans med stenbitsrom.
5. Garnera gärna med lite mer rom och en dillkvist.

Servera med pressad potatis eller potatismos och någon grönsak, till exempel sparris eller broccoli.



Vintips
Varför inte testa Mulderbosch Chenin Blanc. Gott och klart prisvärt.
Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av gula plommon, honungsmelon, tropisk frukt och nötter.

En sval och lite syrlig Riesling är annars ett tips, där vinets syrlighet möter den milda såsen fint.


1 kommentar: