lördag 5 maj 2012

Smörstekt sparris med parmesan och pinjenötter

Späd smörstekt sparris som smälter i munnen, toppad med parmesan och pinjenötter. Ljuvliga smaker som gifter sig i munnen. Dessutom otroligt lätt att tillaga - kan det bli bättre?



4 pers

2 knippen, cirka 20, färsk sparris
50 gram pinjenötter
1 dl riven parmesan
3 msk smör
Flingsalt, svartpeppar
Crema di Balsamico

1. Skölj sparrisen och skär bort den grova nedersta delen.
2. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
3. Smält smöret i en stekpanna och stek sparrisen tills den känns mjuk och fått lite färg.
4. Placera sparrisen på tallrik, ev tillsammans med några ruccolablad. Strö över den rivna osten och pinjenötterna.
5. Salta och peppra och ringla över Crema di Balsamico.

Vintips
Det sägs att det är svårt att kombinera vin och sparris. Men jag tycker att ett glas Sauvignon Blanc passar alldeles utmärkt till den här rätten. Prova gärna och se vad du tycker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar