tisdag 27 april 2021

Smörstekt sparris med parmesan och pinjenötter

Späd smörstekt sparris som smälter i munnen, toppad med parmesan och pinjenötter. Ljuvliga smaker som gifter sig i munnen. Dessutom otroligt lätt att tillaga - kan det bli bättre? 

Många säger att det är svårt med vin till sparris och de flesta väljer förmodligen en Riesling eller en Grüner Veltliner men eftersom de inte är våra favoriter har vi ett annat förslag som vi tycker passar utmärkt.



4 pers

2 knippen, cirka 20, färsk sparris
50 gram pinjenötter
Parmesan
3 msk smör
Flingsalt, svartpeppar
Crema di Balsamico

Skölj sparrisen och skär bort den grova nedersta delen.
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
Smält smöret i en stekpanna och stek sparrisen tills den känns lagom mjuk och fått lite färg. Det tar inte många minuter och se till så den behåller sin krispighet.
Placera sparrisen på tallrik, hyvla över rikligt med parmesan och strössla över pinjenötterna.
Salta och peppra och ringla över Crema di Balsamico.

Tips från Vincoachen
Det sägs att det är svårt att kombinera vin och sparris. Men vi tycker att ett glas Sauvignon Blanc passar alldeles utmärkt till den här rätten. Prova gärna och se vad du tycker!

Sauvignon Blanc de Lurton (4184). Fruktig, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, krusbär, örter, svartvinbärsblad och lime.


Fournier Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux (2227). Nyanserad, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, färska örter, passionsfrukt, gul kiwi, mineral och limeskal.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar