fredag 25 november 2011

Lammfilé med chevre-creme och klyftpotatis


Cirka 150 gram lammfilé per person
Stek lammfilén på stekjärnet på medelvärme. Salta, peppra och krydda eventuellt med en god lammkrydda. Slå in i folie och låt vila 5-10 minuter innan servering.

Chevre creme
Creme fraiche
Chevre
Acacia-honung
Citronsaft
Pinjenötter (rostade)
Blanda Creme Fraiche med smulad chevre och någon matsked honung. Pressa i några dripar citronsaft. Toppa med rostade pinjemötter.

Anders supergoda klyftpotatis
Skala och klyfta mjölig potatis av god sort (eller bakpotatis)
Skala och skär några morötter i stavar
Lägg i en platspåse och häll på olja så att allt blir genomoljat
Bred ut på plåt och krydda med rikligt av Santa Maria Forest Blend och lite flingsalt.
200-225 gr i c:a en halvtimme blir perfekt

Vintips
Till detta drack vi ett härligt Amarone-vin; Masi Costasera. Det passade helt fantastisk bra till denna rätt!

1 kommentar:

  1. Jag tycker att Lammfilén blir godast om man gör den i ugnen!
    Men smaken är som baken!
    Annars en helt fantastisk rätt:)
    Har gjort nått liknande men med Potatis terrin med chevre i den Kan rekomenderas:)

    SvaraRadera