onsdag 24 februari 2016

Kyckling med soltorkade tomater, pesto och mozzarella

En härlig rätt fylld med goda italienska smaker; soltorkade tomater, pesto, mozzarella, basilika. I glaset en lätt och fruktig italienare. Tipsar om ett par olika!




4 pers

4 kycklingbröst
2 påsar mozzarella
1/2 burk soltorkade tomater
Pesto efter smak (hemgjord eller på burk)
2 dl matlagningsgrädde
Basilika
Tagliatelle eller annan bandpasta

1. Stek kycklingbrösten hela så att de får en fin yta. Salta och peppra.
2. Dela kycklingbrösten med ett snitt mitt på så att de öppnar sig som ett pitabröd.
3. Bred på pesto.
4. Strimla soltorkade tomater och skär mozzarellan i lagom stora skivor.
5. Fyll kycklingen med ost och tomater. Lägg lite mozzarella även ovanpå brösten.
6. Lägg över kycklingbrösten i en smord ugnssäker form.
7. Klicka i några teskedar pesto runtom kycklingen och häll över grädden.
8. Baka i ugn på 180 grader i cirka 15-20 minuter tills kycklingen är klar.
9. Strö över lite färsk basilika. Servera gärna med färsk tagliatelle.

Vintips
Till denna rätt passar självklart ett gott italienskt vin. Vi rekommenderar ett ganska lätt fruktigt vin, inte för stramt. Här kommer några tips:

Fonterutoli (32229) 149:-
Nyanserad kryddig smak med rostas fatkaraktär. Inslag av mörka körsbär, salvia, plommon och kakao.


Palazzo della Torre (71833) 169:- Beställningssortimentet
Listad som Bästa köp av Livets Goda. Stor, körsbärssaftig mustig doft i varm och angenäm druv- och ursprungstypisk stil. Mjuk och tillgivet drickvänlig smak med diskret ton av vanilj, kakao och rostade fat i lätt men ändå välmatad modern veronestil.


Ett vin jag tipsat om förut är Borgogno Langhe Rosso (70384) 99:-
Nyanserad kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, plommon, basilika och choklad. Väldigt prisvärd och god!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar