Frasigt surdegsbröd möter söta tomater, krämig burrata och toppas med citronzest för en härlig fräschör
Detta kan vara bland det godaste jag vet! Som förrätt, mellanrätt, tilltugg, på charkbrickan….
Burrata
Surdegsbaguette eller annat surdegsbröd
Olivolja
Små goda tomater, gärna i olika färger
Vitlök efter styrka och smak
Basilika
Citron
Flingsalt
Svartpeppar
Sätt ugnen på 250 grader.
Tvätta citronen och riv skalet.
Pensla brödskivorna med lite olivolja och rosta i ugnen tills de blir gyllenbruna och frasiga. C:a 5 min.
Dela tomaterna i mindre bitar och lägg i en skål.
Pressa i vitlök.
Grovhacka basilika och rör ner i tomatröran.
Ringla över lite olivolja av god kvalitet.
Smaka av med flingsalt och svartpeppar.
Lägg tomatröran på brödskivorna, toppa med krämig burrata och llte citronzest.
Dra gärna ett extra varv med pepparkvarnen.
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar