Gillar du lite syrliga drinkar så testa en Rabarber Sour
Recept för 1 glas:
5 cl gin
3 cl citronsaft
4 cl rabarbersockerlag (se nedan)
1 äggvita
Isbitar
Rabarbersockerlag (räcker tlll ett par drinkar):
200 gram rabarber
2 dl socker
2 dl vatten
Skiva rabarber och häll ner i en kastrull tillsammans med socker och vatten.
Låt koka upp och sjud sedan i cirka 10 min tills rabarbern är mjuk.
Mosa lite med en gaffel så all saft pressas ur och sila sedan av och låt svalna i kylskåp.
Sockerlagen håller sig minst en vecka i kylen i flaska eller burk med lock.
Så gör du drinken:
Häll gin, citronsaft, sockerlag, äggvita och is i en shaker. Skaka kraftigt så isen krossas.
Häll upp i glas och garnera gärna med exempelvis jordgubbe, hallon och något fint blad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar